
 

Verification of adherence to the SEVEN-DAY Rule: 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Name of Tournament:    

 
   
     Dates:                                                              Tournament Director:  

 

 
 # 

 
TEAM 

Did not practice on:  
Signature of Head Coach Day Date 
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Tournament Directors should submit completed form to Sectional Chairmen at conclusion of the tournament.       

                                 Fax to: Sectional Chairman at: 

SEVEN-DAY RULE (NYSPHSAA handbook pg 103)  

   “No student of team may be permitted to participate in school organized practice or play on seven 
consecutive days during the regular season”.  If you have any Sunday competitions scheduled, please note 

the following:    Mon-Day 1 Tues-Day 2  Wed-Day 3  Thurs-Day 4 Fri-Day 5   Sat-Day6   Sun-Day 7 
If you were to practice/compete from Monday thru Friday and then enter a 2-day tournament on Sat/Sunday 
you have just violated this rule.  The penalty from the Section 9 Athletic council could be: censuring of your 

team, team being placed on probation, or team being suspended.  Please plan ahead and do not practice on 
either the Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, or Friday prior to your 2-day Sat/Sun tournament.  
S9 Tournament directors of Sunday events may be asked to submit a list of the participating teams and the day 

of the week they opted not to practice as verification.  

 

 
 

  


